other language

 

 

Under "Fine art giclée" ovan  hittar ni mina reproduktioner av högsta museum kvalité i begränsad upplaga som är till försäljning. Vykort går också bra att köpa.

7 augusti 2022

Glad och hedrad att få representera Sverige i en virtuell konstutställning.

169 konstnärer och nästan lika många länder.

Min akvarell visas i den Europeiska paviljongen.

Arrangör är: Gallery Gruppo Penxami Padiglione Europa (i Italien)

http://www.artsteps.com/view/62a7af4a99db2df03de4ac77

9 januari 2021

Här är en film där jag bl. a målar smålom vid en tjärn

samt en titt i min ateljé, mitt galleri och på flera av mina akvareller.

1 april 2016

Här nedanför finns två väldigt seriösa videolektioner.

 

Några av mina senaste bilder hittar ni här nedanför. (Alla bilder skyddas av upphovsrättslagen)

"Berguv"

"Uppblåst" (tjäderspel)

 

2 mars 2015

Fyra av mina motiv har valts ut till final i Golden Turtle Fine Art Contest. En tävling för oss som målar vilda djur. De finns med på utställningen i Moskva, som öppnades den 27 februari och pågår till den 5 april. Därefter ska utställningen vandra runt i ca 30 andra ryska städer och även andra länder.

24 januari 2013

Hemsidan har fått en ansiktslyftning och lite nya bilder. Dessutom innehåller den nu även en engelskspråkig version.

I höstas när jag satt vid trädgårdsmöblerna och skissade på "Vargen ylar i vargens skog" så kom plötsligt en räv trippande rakt mot mig och passerade på ca. en meters håll. Det kändes som om den ville säga att jag borde måla den istället för vargarna. Därför kom "Oväntat besök" till. Rävarna verkar gilla mig just nu för i somras hade jag en fjällräv också på ca. en meters håll, Det var på Flatruet i Härjedalen. Fick en hel del bilder på den, så det blir nog någon sådan målning senare också.

12 juni 2012

Nu har jag lagt ut 2 nya akvareller här, bägge två finns som digigraphie (giclée). Dessutom har jag låtit göra digigraphie av en akvarell från 2008. Se mer under Fine art.

Lappugglan såg jag förövrigt i Östervåla (norduppland). Vi hade varit där och firat påsk, hela familjen, på vägen hem passade vi på att besöka de ängar, där en av alla lappugglor som dragit söderut, på grund av sorkbrist, uppehållit sig ett tag. Vi var sent ute och det hade börjat skymma rejält. Men vi hade tur och i det sista magiska kvällsljuset fick vi se den jaga. Det ser smått overkligt ut, med den enorma ugglan på den lilla grantoppen. Men det är ju mest dun. Även om den ser lika stor ut som en berguv, så väger den inte ens hälften så mycket. Samtidigt som vi turades om att titta på lappugglan i tubkikaren, så hörde vi två slagugglor para sig alldeles intill. Ett sådant ögonblick måste jag ju bara försöka föreviga. Vi såg även slagugglehonan när vi åkte därifrån. Lite sent för parning och det blev nog ingen häckning. Det är så lite sork i år, så nästan inga ugglor häckar.

 

2 januari 2012

Gott Nytt År!

Jag har lagt ut fler nya digigraphier (7 st.) dessa hittar ni i "Galleri" tillsammans med de övriga under

"Fine Art". Dessutom har jag lagt ut 4 st. nya vykort. Den här gången i A5 format. Som ni också hittar i "Galleri" under "Vykort".

 

 

6 april 2010

Äntligen börjar det bli vår på allvar, efter denna vinter. Trastarna sjunger om kvällarna, tranorna ropar och morkullorna sträcker. På dagarna sjunger bofinkar, lärkor drillar över åkrarna och ormvråkarna skriker. Sädesärlor, tofsvipor och starar har jag också sett. Starar hade jag faktiskt vid fågelbordet den 19 januari när det var som allra kallast, men de hade förmodligen övervintrat. Vi hade ovanligt många stenknäckar här vid den tiden också, som mest såg jag 7 st. samtidigt vid fågelmatningen. Nu väntar jag bara på att snön ska försvinna så att jag kan ta mig ut till tjäderkojan för att se vad som återstår av den efter all snö. Är dessutom orolig över hur det blir med tjäderspelet eftersom större delen av lekplatsen har slutavverkats sen i fjol. Jag var dit i höstas och mitt ena gömsle stod mitt ute på hygget. ( så mycket är visst FSC certifieringen värd.) Men nu får jag sluta skriva och försöka komma ut i vårsolen en stund. ( Skriv gärna några rader i gästboken, det verkar inte vara någon som vågar.)

Januari

Efter datorköp på mellandagsrean kan jag äntligen uppdatera hemsidan. Den gamla hade segat ihop totalt. Här hittar ni de senast inlagda bilderna men titta gärna på de övriga i galleriet också.

När jag skriver detta har det snöat rejält här, markerna ligger inbäddade i ett tjockt täcke och kylan har slagit till ordentligt. Björktrastarna drar omkring i stora flockar och en och annan flock av sidensvansar har också visat sig. Annars är det mest korsnäbbarna som hörs denna vinter. I dag var det några bergfinkar vid fågelbordet och stjärtmesarna hängde som klasar i talgbollarna. En ensam gråsiska åt under fågelbordet av det som nötskrikorna och skatorna föst ur. Gråsiskorna har varit ovanligt få hittills i år. Men grönfinkar, talgoxar, blåmesar och en och annan svartmes och tofsmes äter tacksamt av det vi lägger ut. Över 50 kg. solrosfrön har det redan gått åt, men då välte i och för sig rådjuren ikull fågelbordet en gång och försåg sig de med. November var rekordmild men nu verkar vi ha fått en riktig vargavinter som det ser ut. Det kanske passar i år när det tydligen ska jagas varg också. Apropå stora rovdjur så hade ett lodjur gått alldeles förbi vår trapp häromnatten. I våras när jag tillsammans med mina söner skulle kontrollera en slaguggleholk stötte vi på en björn på mycket nära håll. Vi såg den aldrig men den brummade respektingivande flera gånger. Det var alldeles för tät skog för att se den trots att den kanske var så nära som 10 meter från mig, som ju dessutom var koncentrerad på holken ( den var för övrigt tom ). Det roliga var att Niklas filmade ifall att ugglan skulle slå på mig och brumningarna hörs på filmen. Vi vågade inte gå fram för att kontrollera om den hade en slagen älg eller om det var en hona med unge. Utan vi gick i en båge runt den för att komma till bilen. Det är inte bara slagugglor man får se upp med när man kollar holkar tydligen. Ett spännande äventyr blev det i alla fall. Lodjur har jag hört vid flera tillfällen då jag lyssnat efter ugglor i vårvinternatten och även sett vid flera andra tillfällen. Personligen tycker jag att det berikar att chansen till dessa möten finns, även om det när det gäller björn kan krävas extra försiktighet.

Hoppas att jag med ny dator slipper trassel (hmm... säkert ) och kan uppdatera sidan lite oftare. Tanken är att jag här skriver några rader när andan faller på.

Gott Nytt 2010 önskar Mikael Sunnerstrand

 

Mikael Sunnerstrand Djur och Naturmålare